پیرچشمی وآثار آن
نتایج بررسیها حاکی از آن است که ۴۰ درصد بیماران پس از شش ماه و ۵۰ درصد بیماران پس از یک سال از عمل کراتوپلاتی هدایتی، مجددا به علت پیرچشمی به استفاده از عینک مطالعه روی میآورند.
دکتر «محمدتقی معتمدی» چشم پزشک ضمن بیان این مطلب افزود: عدسی چشم از چهل سالگی به بعد قابلیت تطبیق خود را از دست میدهد و فرد را دچار پیرچشمی و دید نزدیک را مختل میکند.
دکتر معتمدی گفت: خستگی، سوزش چشم، اسپاسم، تطابق خستگی و سردرد از جمله علایم پیرچشمی است که با افزایش سن تشدید میشود.
وی تصریح کرد: مبتلایان به پیرچشمی، برای دیدن اشیای نزدیک و انجام کار در فاصله نزدیک مانند مطالعه و خیاطی از عینک استفاده میکنند که از نظر پزشکان روش مطمئنتری نسبت به عمل جدید رکراکتیو کراتوپلاستی هدایتی (ck ) است.
این چشم پزشک با اشاره به این که روش لیزیک و استفاده از لنزهای تماسی و کراتوپلاستی هدایتی (ck) سه روش موثر در درمان پیرچشمی هستند، افزود: اما به دلیل برگشت پیرچشمی در بیماران، پزشکان آنها را توصیه نمیکنند.
عینک برای درمان پیرچشمی
دکترمعتمدی خاطرنشان کرد: بررسیها حاکی از آن است که ۴۰ درصد بیماران پس از شش ماه و ۵۰ درصد بیماران پس از یکسال از عمل (ck) دوباره به عینک مطالعه روی می آورند به همین دلیل متخصصان زدن عینک را برای درمان پیرچشمی توصیه میکنند.
وی افزود: از دست رفتن عمق میدان دید، بدتر بودن دید نزدیک و ایجاد حساسیت، عدم توانایی افتراق بین نور و تاریکی از مشکلات شایع لنزهای تماسی است.
وی در زمینه نحوه درمان پیرچشمی با روش کراتوپلاستی هدایتی گفت: در این روش امواج رادیویی در عملهای رکراکتیو به صورت الگویی دایرهای شکل پیرامون قرنیه متمرکز شده و در نتیجه چشم میتواند برای دید نزدیک تمرکز کند.